link to facebook link to twitter link to instagram

Detailoverzicht van Matthijs Verschraegen

← alle kandidaten

07MatthijsVerschraegen

foto van Matthijs Verschraegen
sociaal/doorzetter/bruggenbouwer
  • Geboren in 1995
  • Paralegal en student Rechten
  • Ondervoorzitter Open Vld Zwalm

 

Ik studeer momenteel rechten aan de Universiteit van Gent, na vorig jaar mijn diploma als professionele bachelor in de rechtspraktijk te hebben behaald. Sinds een tiental jaren ben ik actief in het Zwalmse verenigingsleven, onder andere binnen de Geschied- en Heemkundekring “De Zwalm”, de NSB Zwalm, het partijbestuur van Open Vld Zwalm als ondervoorzitter, de kerkfabriek van Sint-Denijs-Boekel en de Noord-Zuidwerking Horebeke/Zwalm. Verder ben ik sinds mijn studententijd in Gent lid van het Liberaal Vlaams Studentenverbond (LVSV) en sinds kort ben ik eveneens bestuurslid bij Jong Vld Brakel-Lierde. In Zwalm kennen de meeste mensen mij door mijn hobby’s: het verzamelen over de Belgische monarchie, over de Belgische politieke geschiedenis en oude fotografische beelden van Zwalm.

Mijn familie woont al tien generaties op Moldergem in Sint-Denijs-Boekel, ik mag me dan ook een echte Zwalmenaar noemen. Wie mijn moeder, Martine De Bock, heeft gekend, weet wat voor een strijdlustige vrouw zij was. Deze strijdlust kreeg ik van haar mee, net zoals haar inzet tegen maatschappelijke onrechtvaardigheid.

Dit alles wil ik verderzetten via het nieuwe engagement dat ik aanga door kandidaat te zijn op de lijst van Open Vld Zwalm. Ik wil een luisterend oor bieden aan de Zwalmenaar, er zijn voor de Zwalmenaar, en specifiek een stem geven binnen de gemeente aan de jeugd. Met respect voor de burger, ook voor andere meningen en overtuigingen, hoop ik dat de Zwalmse kiezer mij zijn of haar vertrouwen geeft.

Moldergem 27, 9630 Zwalm (Sint-Denijs-Boekel), matthijs_verschraegen@hotmail.com, www.matthijsverschraegen.be, 0477/04.45.47