link to facebook link to twitter link to instagram

Detailoverzicht van Lilianne Wambacq

← alle kandidaten

08LilianneWambacq

foto van Lilianne Wambacq
sociaal/innovatief/consciëntieus
  • Geboren in 1952 in Teralfene (Affligem)
  • Getrouwd met Patrick Van de Velde sinds 1976, weduwe sinds 2013, lerares op rust
  • Woonachtig te te Sint-Maria-Latem sinds 1995

 

Mijn man en ik kwamen in 1995 in Sint-Maria-Latem wonen – voor mijn man keerden we zo terug naar zijn ‘roots’. Hij werkte op dat moment in Brussel als inspecteur bij Douane & Accijnzen en ik werkte als lerares Aardrijkskunde- Wetenschappen in KTA 2 Aalst. Sinds 2013 ben ik weduwe. 

Als lerares op rust, na een loopbaan van 40 jaar, ben ik momenteel nog actief als bestuurslid bij de Heemkundekring van Zwalm, als bestuurslid bij de Kerkfabriek Sint-Maria-Latem en als secretaris bij de Verbroedering Zwalm-Schwalmstadt. Dat laatste heeft ertoe geleid dat ik hechte vriendschapsbanden heb kunnen opbouwen, op Europees niveau.

Met een luisterend oor en een realistische kijk op het leven, wil ik uw vragen beantwoorden. Vanuit mijn ervaring in het onderwijs en het verenigingsleven wil ik mij politiek engageren voor jong en oud. Maar in het bijzonder wil ik mijn aandacht richten op een leeftijdsvriendelijk beleid en welzijn voor 60-plussers, met aandacht voor moderne communicatie, participatie, veiligheid en mobiliteit.

Creatief, cultureel, sociaal en sportief bezig zijn houden mij jong. Ik wil dit graag delen met anderen, en hen hierbij adviseren en stimuleren.

Latemdreef 73, 9630 Zwalm (Sint-Maria-Latem), liliane.wambacq@telenet.be, 0474/66.52.77